Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

luni, 23 iulie 2012

Chiftelute cu susan si sos tzatziki cu avocado

Va poftesc la masa ,sa serviti cateva chiftelute si un sos delicios, preparate dupa gustul meu ! 

De gustibus non disputandum ! :)


Ingrediente pentru chiftelute :

1 kg carne tocata,amestec(vita si porc).
1morcov mediu
1 cartof mare
1 ceapa medie
2 oua
1 legatura marar
putin patrunjel
1/2 lingurita cimbru
boia dulce si iute ,dupa gust
sare
100 gr. seminte de susan

Mod de preparare :

Dam prin razatoarea mica morcovul si cartoful ,le stoarcem de zeama si le adaugam peste carnea tocata. Usturoiul se zdrobeste,ceapa,mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste compozitia cu carne.Condimentam dupa gust si punem ouale . Toata aceasta compozitie se omogenizeaza bine si incepem sa formam bilute mici pe care le tavalim prin seminte de susan .

Aceste chiftelute foarte gustoase le putem praji in baie de ulei dupa care le scoatem pe un servet de hartie, sa absoarba grasimea  sau le putem coace in cuptor,pe hartie de copt!


Sos tzatziki cu avocado 


Ingrediente :
1 castravete mare
1 avocado 
250 gr iaurt tip grecesc (10% grasime)
3 catei usturoi
1 legatura marar
sare si piper
1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare: 


Am imbogatit acest sos tzatziki, cu avocado,pentru a-i da un plus de savoare,vitamine si consistenta.

Castravele se spala si se rade prin razatoarea mare ,apoi se sareaza si se lasa intr-o sita  sa se scurga de apa . In acest timp zdrobim cateii de usturoi, punem peste ei un strop de sare, ulei de masline  si se freaca cu o lingura pana devin lipiciosi .
Scoatem pulpa de avocado ,o zdrobim cu o furculita ,o adaugam peste usturoi si amestecam .
Punem si iaurtul ,mararul tocat marunt ,castravetele foarte bine scurs,piper si sare,daca mai este nevoie  si omogenizam  .

Este un sos foarte sanatos si revigorant !

Pofta buna .
http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu