Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

miercuri, 18 iulie 2012

Cotlet de miel cu mustar si cartofi elvetieni


Cotletul de miel  este un preparat apetisant, care pe langa aspect are o aroma minunata, mai ales facut cu mustar Dijon.
Carnea de miel se mananca de obicei in sange sau coapta mediu(putin roz) dar este foarte buna si bine facuta.
Se serveste calda cu acesti minunati cartofi  si salata verde.


Ingrediente:
- pentru cotlet




1 kg cotlet de miel
50 g pesmet
30 g unt
30 g ulei
1 lingurita cimbru
sare
piper

- pentru dressing

5 linguri ulei de masline
3 linguri otet balsamic
1 lingura mustar cu seminte Dijon
1 lingura miere
1 lingurita sos Worcestershire
patrunjel verde tocat
sare
piper mozaic proaspat macinat

- pentru cartofii elvetieni

6-7 cartofi
2 cepe rosii
2 linguri ulei
50 g unt
2 linguri pesmet
1 lingurita verdeturi italiene
4 linguri otet balsamic
250 g cascaval
1 lingurita pasta de ardei


Mod de preparare :
Cotletul de miel spalat si sters de apa se portioneaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie nonaderenta topim untul (si ulei daca e necesar) si prajim cotletele pe ambele parti.Le scoatem  si le punem intr-un vas vitroceramic Pyroflam ; de jur imprerurul lor punem grasimea ramasa in tigaie.
Preparam intr-un bol dressingul cu care ungem cotletele de miel pe toate partile, apoi presaram pesmet pe partile de deasupra.

Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute pina cand carnea este facuta.


Cartofii spalati si fierti ii taiem rondele si ii punem in vasul vitroceramic Pyroflam, dupa ce l-am uns cu putin unt si am presarat pesmet.
Ceapa rosie taiata julien o calim in putin unt.Cand devine sticloasa o condimentam cu verdeturi italiene si o asezonam.Adaugam apoi otetul balsamic ca sa iasa o textura cremoasa.Scoatem ceapa intr-un bol.
Peste primul strat de rondele de cartofi radem jumatate din cascaval, adaugam ceapa rosie sotata , alt rand de cartofi, cascavalul ras ramas si ornam cu putin patrunjel verde si pasta de ardei

.
Asezonam si dam la cuptorul dinainte incalzit cam 10-15 minute pina se topeste cascavalul.
Servim cotletele de miel ( mustarul ii da o aromă deosebit de plăcută cărnii) cu cartofii elvetieni portionati si cu salata verde.
Pofta mare !

3 comentarii:

  1. Uhaaaaaa ce bunaciune ai facut Sidy, mor de pofta... mi s-a unmplut gura cu apa :))

    RăspundeţiȘtergere
  2. Sidy, fie-ti mila de un biet gurmand!

    RăspundeţiȘtergere
  3. Va astept la masa cu mare drag !

    RăspundeţiȘtergere