Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

vineri, 27 iulie 2012

Galette cu piept de pui si ciuperci, scaldate in sos de capere ,cu smantana si iaurt

Clatitele sunt o specialitate bretona, o regiune din nord-vestul Frantei, care a devenit cunoscuta si apreciata rapid in toata lumea. Pot fi atat dulci("crepes"), cat si sarate("galette"), iar umpluturile variaza de la cele mai simple, pana la combinatii spectaculoase.
Original, clatitele se serveau cu cidru, ulterior a aparut cea mai spectaculoasa forma de prezentare a clatitelor" crepes Suzette" (clatite flambate in lichior si suc de portocale).
Dar eu voi prepara galette.



Ingrediente:


- pentru clatite :
2 oua
700 ml apa minerala
250 g faina alba
sare
piper
oregano
-pentru umplutura:
1 piept de pui dezosat si fara pielite
400 g ciuperci
2-3 catei usturoi
patrunjel verde
2 oua
2-3 linguri pesmet
sare
piper
chilli
-pentru sosul de capere:
100 g capere murate
50 g cascaval
200 ml smantana
150 ml iaurt
2-3 catei usturoi
patrunjel verde
oregano
sare
piper
-pentru gratinare:
100 ml smantana
50 ml lapte
1 ou
50 g cascaval
sare

Mod de preparare :




Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.
Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.




Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.
Mixam si ciupercile apoi  punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.
Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.





Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si  le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.
Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.
Deasupra radem cascavalul.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.
Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.
Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.





Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti. Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...
Pofta mare !

2 comentarii: