Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

miercuri, 18 iulie 2012

Inghetata caramel cu crocant Lion

Daca va place inghetata de vanilie sau caramel ,aceasta reteta  veche o puteti pregati pentru degustare proprie sau pentru prietenii pe care o sa-i impresionati placut !
Este asemanatoare cu inghetata cu caramel  pe care o mancam la McDonald's .:)





Ingrediente pentru 2,5 kg de inghetata aromata si cremoasa !

1 litru de frisca
500 ml. lapte
4 oua
o ceasca de zahar pentru crema  + 3/4 cana de zahar pentru caramelizat
2 plicuri zahar vanilat bourbon sau 1 baton de vanilie
1 lingurita cu amidon
1 baton mare de ciocolata Lion


Mod de preparare :

Intr-o cratita cu fundul gros punem laptele ,4 galbenusuri,o ceasca de zahar si lingurita cu amidon .Asezam cratita  pe foc mic si amestecam cu telul pana se formeaza o crema.Dam la o parte de pe foc si cand se mai raceste adaugam vanilia si amestecam  bine !
Intr-o tigaie de teflon caramelizam,la foc mic,  trei sferturi de cana de zahar pana capata o culoare aramie; inchidem flacara  si peste el adaugam crema de vanilie .Amestecam bine.Daca se intareste mai punem pe foc cateva secunde.  Lasam sa se raceasca bine !
Albusurile si frisca  le batem bine !
Crema caramel o amestecam usor, cu o paleta ,cu frisca si albusurile batute tari !





Ciocolata Lion o maruntim si o aruncam in compozitie .
Se da la congelator pentru cateva ore  .

Daca o preferati fara caramel ,eliminati din reteta partea cu zaharul caramelizat si ...gata inghetata de vanilie!:)

Pofta buna si sa va racoriti cu acest desert rece .


http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Un comentariu: