Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

miercuri, 18 iulie 2012

Tort alb-negru cu ananas

Photobucket

Sursa: Prajitura sah
Citez de la sursa cum modificari (**) :P

"Blat:
*7 oua
* 250 g zahar
* 7 linguri mari de faina
* 10 g praf de copt
* 2-3 linguri cacao"
** am adaugat esenta de lamaie si vanilie in blatul alb, putin colorant rosu (fara efectul dorit) si esenta de vanilie in blatul cu cacao.

"Batem albusurile, adaugam treptat zaharul. Mixam in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, apoi incorporam galbenusurile. La urma punem faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura. Impartim conmpozitia in doua castroane, o parte o coloram cu cacao. Coacem doua blaturi unul alb si unul maro."

** tava mea: 25 x 34 cm

"Pentru crema:
 * 1 plic crema de vanilie
* esenta de portocale
* 200 ml lapte
* 100 ml frisca lichida
Turnam plicul de crema intr-un bol, punem laptele si mixam la viteza mica, apoi punem frisca si mixam pana obtinem o crema groasa, care la nevoie se poate subtia cu putin lapte."

** am folosit crema de lamaie si n-am mai adaugat esenta de portocale.

"Sirop: 300ml apa si 4 linguri de zahar se fierb se foloseste rece.
Asamblare: insiropam usor primul blat, intindem uniform crema si asezam cu atentie cel de-al doilea blat. il insiropam si pe el. lasam prajitura sa stea la rece 30 minute si o glasam cu ciocolata."

** la montarea tortului am folosit in plus:
* o cutie de ananas - fructele le-am pus peste crema, iar sucul l-am folosit la insiropat
* glazuri de la dr. oetker: glazura cu lichior de oua si glazura duo.

Fata de versiunea de la sursa, finalul s-a modificat foarte mult.
Blatul alb a iesit super, pufos si moale. Insa blatul cu cacao probabil pt ca a stat in repaos 20 de min pana s-a facut cel alb, a iesit foarte subtire si lipicios.
Asa ca n-am mai decupat, ci le-am taiat pe ambele in doua pe lungime.
Am suprapus jumatate de blat alb insiropat, crema cu bucati de ananas, jumatate blat cu cacao - insiropat, crema, cealalta jumatate de blat alb insiropat si la final glazurile.
N-am avut suficienta crema incat sa folosesc si a doua jumatate cu cacao sau ca sa acopar marginile. 
Rezultatul final a fost insa pe masura nervilor :))

  Photobucket Photobucket Photobucket

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu