Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

miercuri, 8 august 2012

Pastilla placinta marocana cu creveti si pui (reteta video)

Pentru ca vreau sa fac cunoscuta bucataria marocana si in Romania, mi-am propus sa va raspat cu retete gustoase, inedite si usor de facut din Maroc.
Pastilla este o placinta marocana extrem de gustoasa si apreciata avand ca umplutura creveti sau fructe de mare si fiind aromata cu condimente marocane si cu patrunjel proaspat.

 
Ingrediente:
  • 1kg de creveti decorticati si eviscerati
  • 1/2 kg carne de pui
  • 1 pachet (200 gr) taietei chinezesti de orez
  • 1 pachet de foi de placinta (400 gr)
  • 1 lingura de cumin macinat
  • 1 lingura de curcuma
  • 1 lingura de boia dulce
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 4 catei de usturoi maruntiti
  • o jumatate de lamaie
  • 5 linguri de unt topit
  • 2 galbenusuri de ou
  • putin ghimbir
  • sare si piper dupa gust

Cum se face:

  • Pentru inceput rupem taieteii si punem peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Ii lasam 5 minute pana se inmoie bine.
  • Separat amestecam crevetii cu patrunjelul tocat, condimentele, usturoiul, ghimbirul, putin ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare dupa gust.
  • Lasam creveti sa se marineze 5-10 minute. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam bucatile de pui.
  • Lasam pe foc pana se caleste usor puiul, adaugam crevetii amestecati cu condimentele iar dupa 5 minute taieteii chinezesti si omogenizam bine umplutura.
  • Tapetam cu foi de placinta o tava rotunda unsa cu unt topit, avand grija sa lasam mare parte din foi in afara tavii si adaugam umplutura (a se vedea in videoclip).
  • Ducem foile de pe marginea tavii spre imijlocul placintei pentru a acoperii bine placinta, ungem cu unt si cu galbenus de ou deasupra si dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana se rumeneste frumos.
  • Se serveste calduta sau rece alaturi de lamaie si de o salata de vara.
VEZI RETETA VIDEO:



Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu