Pastilla este o placinta marocana extrem de gustoasa si apreciata avand ca umplutura creveti sau fructe de mare si fiind aromata cu condimente marocane si cu patrunjel proaspat.
- 1kg de creveti decorticati si eviscerati
- 1/2 kg carne de pui
- 1 pachet (200 gr) taietei chinezesti de orez
- 1 pachet de foi de placinta (400 gr)
- 1 lingura de cumin macinat
- 1 lingura de curcuma
- 1 lingura de boia dulce
- 3 linguri de patrunjel tocat
- 4 catei de usturoi maruntiti
- o jumatate de lamaie
- 5 linguri de unt topit
- 2 galbenusuri de ou
- putin ghimbir
- sare si piper dupa gust
Cum se face:
- Pentru inceput rupem taieteii si punem peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Ii lasam 5 minute pana se inmoie bine.
- Separat amestecam crevetii cu patrunjelul tocat, condimentele, usturoiul, ghimbirul, putin ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare dupa gust.
- Lasam creveti sa se marineze 5-10 minute. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam bucatile de pui.
- Lasam pe foc pana se caleste usor puiul, adaugam crevetii amestecati cu condimentele iar dupa 5 minute taieteii chinezesti si omogenizam bine umplutura.
- Tapetam cu foi de placinta o tava rotunda unsa cu unt topit, avand grija sa lasam mare parte din foi in afara tavii si adaugam umplutura (a se vedea in videoclip).
- Ducem foile de pe marginea tavii spre imijlocul placintei pentru a acoperii bine placinta, ungem cu unt si cu galbenus de ou deasupra si dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana se rumeneste frumos.
- Se serveste calduta sau rece alaturi de lamaie si de o salata de vara.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul http://jamilas-cuisine.blogspot.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu