Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

marți, 21 august 2012

Sirop natural de salvie

Este un sirop aromat pe care-l folosesc atat la prepararea bauturilor racoritoare, indulcirea ceaiului , ca toping la inghetata sau indulcitor in cremele de prajituri.
Timp de pregatire: 180’
Ingrediente:
3Kg zahar
450g salvie
3L apa plata
2 lamai de marime medie
Mod de preparare:
Recoltam (cumparam) crengutele de salvie cu tot cu frunze, le spalam sub jet de apa rece si le lasam pe un prosop la scurs.
Punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa fiarba, adaugam salvia si lasam cam 10’ , la foc mic sa-si elimine aromele, apoi cu o paleta cu gauri, indepartam plantele. Adaugam zaharul si lasam la fiert. Dupa circa 60’, adaugam zeama celor doua lamai si fierbem in continuare pana optinem consistenta dorita de sirop. Eu l-am mai fiert inca 60’ dupa ce am adaugat lamaia.
Intre timp pregatim sticlele pe care le spalam si uscam.
Cand siropul este gata, luam o sita pe care o asezam deasupra palniei, trecem siropul prin ea  si umplem sticlele. Punem sticlele in paturi pana a doua zi cand le stergem cu un prosop umed, le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu