Haideti sa facem cel mai mare blog cu retete culinare si tot ce tine de bucatarie!
Acesta este un blog unde poate scrie oricine are o reteta culinara cu poze originale, sfaturi culinare si tot ce tine de bucatareala.
Cine vrea sa scrie pe acest blog trebuie sa lase un comentariu cu numele si adresa de email, pentru a va da autorizatia.
Va astept cu drag!

joi, 6 noiembrie 2014

Mici gratinati

Mititeii sau micii sunt un fel de mancare romaneasca , dar nu numai, ei regăsindu-se și în meniul grecilor, sârbilor, croaților, turcilor și al bulgarilor.
Micii se servesc ca o gustare între mese la o halbă de bere,  ca ...aperitiv, ori ca fel de mâncare principal.Voi alegeti !
De obicei sunt mâncați cu muștar.Dar oare altfel....nu sunt la fel de gustosi ?
Eu zic ca DA !




INGREDIENTE : 




500 g mici
150 g cascaval felii
100 g sunca taraneasca
300 ml smantana
100 g cas oaie ( cascaval razuit)
1  galbenus
1 lingura pesmet
seminte de rodie( pt ornat)
sare
piper


MOD de PREPARARE :

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi ii luam si ii punem pe o farfurie.
Pregatim feliile de sunca si de cascaval, punand cate o felie de cascaval peste cea de sunca si apoi cate un mic, pe care il rulam in cele doua felii. Prindem cu o scobitoare sa nu se desfaca.
Pregatim vasul in care ii vom da la cuptor, ungandu-l putin si presarand pesmet in strat subtire. Asezam micii rulati in vas.







Separat, intr-un bol, amestecam smantana, galbenusul si casul ras , apoi rasturnam compozitia peste rulourile cu mici.
Nivelam cu ajutorul unei spatule si presaram deasupra, putin pesmet.






Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
Dupa ce mici sunt gata gratinati, servim cate doua bucati de portie, alaturi de sosul din vas si cateva bobite de rodie.
Nu am considerat ca ar fi necesar si o alta garnitura- daca doriti,puteti sa serviti ce va place- dar o salata verde, merge excelent.



Pofta mare sa aveti !

3 comentarii: